Официално: Judas Priest отново у нас!

Концертът на британските титани ще е на 19 юли

Топ
14:20 - 13 Март 2024
1113
Официално: Judas Priest отново у нас!

Слуховете за евентуално ново гостуване на Judas Priest у нас се потвърждиха. Хеви метъл величията от Великобритания идват за концерт в зала Арена София (екс Арена Армеец), на 19 юли 2024 като част от турнето “Invincible Shiled” по повод на новия си албум и по покана на Fest Team.

Това лято София става част от световното турне на групата, което стартира в Обединеното кралство и Ирландия, през март, а след това ще продължи в Европа и САЩ.

Билетите за концерта на метъл господарите влизат в продажба този петък, 15 март, в мрежата на ticketstation.bg

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на Judas Priest по време на тяхната почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум „Firepower“ от 2018, най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 награда „Грами“ за “Най-добро метъл изпълнение”, абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022.

Judas Priest имат блестяща кариера, обхващаща почти пет десетилетия и продължават да демонстрират своето трайно присъствие и влияние в музикалната индустрия. От революционните си албуми като „Sin After Sin“ и „British Steel“ до триумфа на „Firepower“, Judas Priest оставят незаличима следа в жанра.

Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което отговорен е основно фронтменът и икона на бандата от Бирмингам – Роб Халфорд. Въведени заслужено в Залата на славата на рокендрола по-миналата година, Judas Priest продължават да разбиват музикалните бариери. През цялата миналата година бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе преди броени дни.

Invinsible Shield - деветнайсети албум за бандата, съдържа 14 очаквано добри парчета, които вече са в плейлистата на всеки уважаващ себе си рок фен.