Официално: Летище "София" остава без шеф

Новини
13:17 - 08 Януари 2021
8722
Официално: Летище "София" остава без шеф

Летище "София" остава без изпълнителен директор. Досегашният шеф на аеропорта - Владимир Рапонджиев, е подал молба за напускане - новина, която пред Lupa.bg потвърди наш източник от Министерство на траспорта.

Рапонджиев е представил лични мотиви, които за момента се пазят в тайна, но една от версиите е, че неговото желание е да се пенсионира. Иначе най-вероятният мотив е рокадата, която се гласи от доста време - навлизането на новите инвеститори на летище "София", които гласят свой човек да застане начело. 

Преди месец Lupa.bg ви информира, позовавайки се на данни на наши източници на летището, че щатовете се съкращават масово, както и че има финансови проблеми, които предвещават намаляване на трудови възнаграждения и орязване на допълнителните ваучери за храна, които служителите получават.

Тогава от управлението на летището ни увериха, че няма повод за притеснение у служителите и твърдяха, че няма никакви проблеми от финансово естество, нито със спиране на полети заради пандемията. 

Владимир Рапонджиев ще продължи да изпълнява задълженията си до назначаването на нов директор. Едно от спряганите имена за негов наследник е настоящият директор на "Сигурността" - Христо Ханджиев, който наследи именно началника в оставка на предходната му позиция.

Рапонджиев е изпълнителен директор на летище "София" от май 2017 година. Преди това 7 години е бил директор на дирекция „Сигурност“ на аерогарата.