ОФИЦИАЛНО: Няма коалиция, хората не вярват на ГЕРБ

Ще говорим за политики и дали могат да сглобят правителство без нас, обясни депутатът от ПП

Общество
08:45 - 07 Ноември 2022
3500
ОФИЦИАЛНО: Няма коалиция, хората не вярват на ГЕРБ

Хората не вярват на ГЕРБ. Не вярват и, че дори ПП да им каже какво трябва да се направи, за да стане тази държава по-добра, те ще го свършат. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната"  Даниел Лорер пред Би Ти Ви.

Първата политическа сила дойде без домашно, допълни той.

Имаме само едно ясно изискване към срещата тази седмица - каквото се говори, да се отговори открито, обясни Лорер по повод на срещата между двете партии утре.

В ПП има различни мнения, но преобладаващото мнозинство казва, че коалиция с ГЕРБ не може да има. За нас управление на малцинството е единственият вариант в този парламент. Ще чувате от нас различни мнения, но решението на партията ще бъде едно, увери той.

Ще говорим с тях за политики и дали ще могат да сглобят коалиция без нас, каза Лорер.

Подкрепа за първия мандат на ГЕРБ е изключена. Те са на ход да сглобят правителство и е време да го направят. Не знам защо се крият зад преговори с нас, допълни той.

Пазаруването на депутати е специалност на ГЕРБ. Ние не сме пазарували. Тези, които застанаха до нас, са с нас и до ден днешен. Тези хора решиха, че няма да останат в ИТН и явно имат добър политически усет, каза той по повод на отцепилите се от партията на Слави Трифонов, които сега са депутати от ПП.

А на въпрос защо в ПП се разделиха на гласуването дали да се купят още осем изтребителя Ф-16, Лорер каза: Това е по-скоро изключение, а не правило. Ние сме за модернизацията на българската армия. Основният проблем, който част от членовете ни видяха е къде са самолетите. Предплатихме първите самолети преди да ги видим, и ние искахме да знаем дали няма как да се договори по-добро плащане.

Относно идеята за президентска република, Лорер каза, че с нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се опитва да плаши, а от друга страна му е интересен този вариант, защото "що да не е той един ден всевластен".