Официално: Вадят от употреба фланелката с номер 8

Спорт
13:15 - 01 Март 2023
2618
Официално: Вадят от употреба фланелката с номер 8

Тодор Неделев е абсолютна легенда на Ботев, чийто принос към нашия отбор не може да се оцени с думи, пише официалният сайт на пловдивския клуб след трансфера на своя капитан в Лудогорец.

И допълва:

„Ние се отнасяме с голямо уважение към Тошко и в ситуация, когато той получи предложение да премине в клуб, който играе в европейските турнири, не можахме да му откажем и решихме да се съобразим с него.

Разбираме, че Неделев заслужава да играе на най-високо ниво и не можем да го задържим в ситуация, в която получи толкова добра оферта.

От сърце желаем на Тошко здраве, късмет и успехи в новия отбор.

Фланелката с номер 8 ще бъде извадена от употреба и ще те чака, Тоше!

Вратите на Ботев остават винаги отворени за теб, Тошко!“

Междувременно самият Неделев се срещна с феновете на тима на базата в Коматево, където изложи причините за трансфера си в Лудогорец, който бе официализиран от двата клуба.

Там бяха още агентът на Неделев – Иван Чворович, както и изпълнителният директор Герман Чистяков, от когото феновете не останаха много доволни.

Самият Чистяков час преди пристигането на Неделев, е говорил с привържениците на „жълто-черните“, за да им обясни за ситуацията с продажбата на футболиста, който се завърна от София, където проведе преговорите с Лудогорец.

Феновете обаче не останаха доволни от казаното от директора и срещу него, а и срещу Азрудин Валентич, имаше недоволни възгласи. Бултрасите посочиха, че в отбора допускат много от футболистите да си тръгнат прекалено лесно от тима.