ОФИЦИАЛНО: Завръщането на "Карфур" е факт

Подписан е договор за подфранчайз с българската верига „Паркмарт“ със собственик Добромир Андонов

Общество
16:27 - 01 Декември 2023
19606
ОФИЦИАЛНО: Завръщането на "Карфур" е факт

Веригата "Карфур" се завръща в Пловдив и влиза в палата 10 на Пловдивския панаир. Световна верига хипермаркети се завръща у нас с 200 магазина, което стана ясно в началото на ноември.

Фирмата фалира през 2016 г., когато магазините й затвориха след финансови проблеми на гръцкия франчайзьор Marinopoulos и неуспешен опит за съживяване от българската "АП Март" със сливане с "Пикадили".

За целта компанията залага на франчайз модела в сътрудничество с гръцкия франчайзополучател Retail&More, като е подписан договор за подфранчайз с българската верига „Паркмарт“ със собственик Добромир Андонов.

Сега обектите на веригата са с по-малък формат, но ще са поне 25  - Carrefour Express и Carrefour Market. Магазините на "Паркмарт холдинг" се  планира да  преминат под бранда на Carrefour до третото тримесечие на 2024 г. Става въпрос за веригите супермаркети Parkmart  и сезонните магазини Aldo. 

Първите ребрандирани магазини Carrefour ще бъдат в София, Варна, Бургас и Банско. По този начин брандът ще присъства не само в големите градове, но и по-популярните курорти.