Огнище на коронавирус е регистрирано в Дом за стари хора в Русенско

Новини
20:42 - 19 Декември 2020
2639
Огнище на коронавирус е регистрирано в Дом за стари хора в Русенско

Огнище на коронавирус е регистрирано в Дома за стари хора в село Бистренци, община Бяла. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в Русе.

Заразени са три санитарки и седем обитатели на социалното заведение. Те са без сериозни оплаквания и са под домашна изолация. Възрастните хора с коронавирусна инфекция са изолирани в социалното заведение.

В Дома за стари хора има общо 13 души персонал и 22 обитатели. От Регионалната здравна инспекция са изследвали всички. PCR-тестовете на останалите 25 души - 10 служители и 15 потребители, са отрицателни.

От Областния оперативен щаб обясняват, че здравословното състояние на хората в социалната институция се проследява ежедневно, като епидемичното проучване продължава.

Служителите на Регионалната здравна инспекция са извършили проверка на място, като от нея било изяснено, че персоналът е използвал лични предпазни средства, осигурено е и достатъчно количество дезинфектанти.

В Русенско за последното денонощие са регистрирани общо 106 души с коронавирус, други 45 са оздравели, а 12 са починали.