Огнян Минчев за блокирането на Дариткова: Лумпени, протестът не отменя човещината

Политологът отново предупреди за опасността изпълнителната власт да попадне у Румен Радев

Политика
17:27 - 25 Юли 2020
5902
Огнян Минчев за блокирането на Дариткова: Лумпени, протестът не отменя човещината

Политологът Огнян Минчев излезе с остър коментар за случилото се в петък вечерта пред сградата на БНТ. Както е известно, след участие в „Панорама“ шефката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и лидерката на БСП Корнелия Нинова бяха блокирани от събралите се навън протестъри.

Минчев, който вчера написа много остър коментар на стената си във фейсбук за протестите, изригна заради посегателството срещу двете дами. Ето какво написа той:

„Разприятелявам. Доста хора - и подкрепящи, и опониращи на протеста. Хора, които смятат, че целта оправдава средствата. Че "революцията" отменя човещината. Че корупцията е извинима на фона на други придобивки. Че лумпени могат да се гаврят с жени, само защото са в политическа позиция и са отишли да я защитават в телевизионно предаване. Разприятеляването не е обида или игнориране - то изразява моята позиция, че определени граници на публична етика са арогантно погазени и аз не желая да се примиря с това“.

И добави опасенията си от създаване на  служебно правителство от Румен Радев:

"Трябва да си наистина много умен и изключително красив за да вярваш, че Радев иска да дойде на власт за три месеца и след това да отстъпи властта на тези, които ще спечелят следващите избори (кои ли са те?). Трябва обаче да бъдеш наистина мъдрец, за да вярваш, че тези, които инсталираха проекта Радев и които дърпат конците на този проект, ще поискат да вземат мъ-ъ-ничко власт за три месеца и след това ще кажат - "Е-е, стига толкова, демокрация е това". Младите не са длъжни да знаят това - те сега влизат в тази битка. Но дъртите магарета, които рецитират тези мантри са наистина "за бой". Ама как да се откажеш от пет минути слава - като може да ти е за последно..."