Огнян Стефанов призна за записите

"Очаквам всеки момент да ме арестуват", написа журналиста

Топ
13:05 - 14 Юли 2020
6182
Огнян Стефанов призна за записите

"През последния половин час телефонът ми звъни непрекъснато. И познати, непознати и колеги. Предупреждават ме, че ще бъде арестуван, други искат да коментирам изнесени от прокуратурата записи на мой разговор с Васил Божков. Помислих, че преувеличават. После прочетох съобщението до медиите на говорителя на главния прокурор и разбрах, че трябва да си приготвя лекарствата и някои други неща и да очаквам да ме приберат".

Това написа журналистът Огнян Стефанов след изнесените от прокуратурата разговори с Васил Божков. На практика, журналиста призна, че разговорите са автентични. Той обаче е на мнение, че не е извършил нищо нередно. 

"Колкото до разговорите ми с Васил Божков, те са чисто журналистически и няма да откриете заговор в тях. Не познавам лично този човек. Но той е част от информационния поток и задължение на всяка медия е да търси и неговото мнение по някои неща, които се случват в държавата", пише Огнян Стефанов. 

Той признава, че е водил разговори и с Цветан Василев, който е в Белград. "Говорили сме за различни неща. Но да ме въвличат в заговори и антидържавна дейност – това ми се струва, меко казано, сталинска представа за упражняване на професията", категоричен е той.