Огромен скандал: Биха вратаря на Астън Вила след титлата на Сити

Ливърпул ни мрази, печелим за сметка на тях, заяви футболистът на Гражданите Рияд Марез

Спорт
15:27 - 23 Май 2022
2792
Огромен скандал: Биха вратаря на Астън Вила след титлата на Сити

Огромен скандал беляза празненството за шампионската титла на Манчестър Сити във Висшата лига. След победата с 3:2 след обрат над Астън Вила, която гарантира първото място за тима на Пеп Гуардиола, фенове на „гражданите“ нахлуха на терена.

Това стана докато футболистите на „виланите“ все още не се бяха изтеглили от игрището. Така вратарят на тима от Бирмингам Робин Олсен стана обект на физическа атака от страна на привържениците на Манчестър Сити. Нападението се вижда от кадрите, показани от „Скай Спортс“.

Дори и стюардите и намиращият се наблизо треньор на Астън Вила не успяха да предотвратят атаката срещу 32-годишния шведски национален вратар. От кадрите става ясно, че Олсен понася няколко удара в главата.

Ръководството на Манчестър Сити се извини на гостите от Бирмингам и обяви, че започва разследване на случая. Ще бъдат прегледани записите от охранителните камери и виновниците ще понесат своите наказания.

В същото време една от звездите на Манчестър Сити - Рияд Марез, коментира емоциите след титлата на "небесносините" през сезон 2021/2022. Алжирецът също така жегна Ливърпул, който бе големият конкурент на "гражданите".

„Ливърпул е луд, невероятен отбор. Знам, че ни мразят. Писна им от нас, защото ако не съществувахме, щяха да печелят всичко всяка година. Но ние никога няма да изпуснем своето, ние сме тук на шампионския подиум. Ще бъдем тук и следващата година“, каза Марез пред „Canal+“.

Манчестър Сити спечели драматична победа над Астън Вила с 3:2, след като навакса пасив от 0:2, в последния кръг на Висшата лига и запази преднина от една точка пред Ливърпул.

"Гражданите“ вече имат осем титли в историята си, четири от които в последните пет сезона.