Огромна драма в последната секунда донесе нов финал в борбата и трети медал за България

Дагестанецът Магомед Рамазанов гарантира минимум сребро за страната ни

Спорт
19:52 - 08 Август 2024
2256
Огромна драма в последната секунда донесе нов финал в борбата и трети медал за България

Дагестанецът Магомед Рамазанов донесе третия сигурен медал за България от Олимпийските игри в Париж.

След като мъжката ни борба нямаше олимпийски финал цели 24 години, само в рамките на 24 часа Семен Новиков и Магомед Рамазанов донесоха два финала за родината ни, което означава и два сигурни медала.

Рамазанов изпъни целта си по изключително драматичен начин, след като реализира решителни две точки буквално в последната секунда на схватката си срещу американеца Аарън Брукс, печелейки с 4:3.

По този начин Рамазанов, който от тази година представлява България на международната сцена, ще бъде част от утрешния финал в категория до 86 килограма класически стил.

Схватката му срещу американеца Брукс бе изключително драматична, след като Рамазанов изоставаше с 0:3 в края на първата част.

Българският представител успя да върне две точки, но времето изтичаше, а той така и не успяваше да отбележи така ценна нова точка, която щеше да е с цената на финал.

В псоледните 10 секунди Брукс дори заключи крака на Рамазанов и всичко изглеждаше безнадеждно за дагестанеца с български паспорт, но той някак успя да преметн своя опонент, с наглед невъзможен похват, а това означава две точки и 4:3 буквално в последната секунда.

Огромната драма донесе сълзи в очите на Рамазанов още на тепиха, а България ще има своя трети сигурен медал от Олимпиадата в Париж.