Огромна горила бе подложена на Пет-скенер (СНИМКИ)

Лекарите се притеснили заради големи образования в носа ѝ

Топ
22:27 - 08 Юни 2020
5224
Огромна горила бе подложена на Пет-скенер (СНИМКИ)

Огромна горила бе подложена на Пет-скенер. Лекарите се притеснили заради големи образования в носа ѝ, пише в. "Дейли стар".

Мъжката горила Макоку била упоена в зоологическата градина в Йоханесбург и транспортирана с хеликоптер в Университетската ветеринарна клиника на Южна Африка. 34-годишната горила била откарана точно в тази клиника, понеже скенерът там бил от най-големите и само той можел да побере грамадното ѝ тяло, за да бъде осъществен преглед.

Наложило се петима санитари да пренесат 210-колограмовото тяло на Макоку.

Говорителят на зоологическата градина Джени Модли съобщи пред медиите: „Здравето на Мококу, който утре, на 9 юни, ще отпразнува своя 35-ти рожден ден, сега изцяло е в ръцете на професионалистите от клиниката. Ние всички го чакаме да се завърне жив и здрав, за да радва отново най-малките ни посетители”.

Горилите са най-големият род човекоподобни маймуни. Съществуват два вида: обикновена горила и планинска горила. Тялото ѝ е едро, мускулесто, без опашка, мъжките екземпляри достигат височина до 2 метра и тежат до 300 кг. Мозъкът ѝ по строеж е най-близък до човешкия. Горилите живеят в гористи и скалисти места в Западна Африка и са скитащи, живеят на семейства от по 5-6 индивида.