Огромни опашки за вход в моловете (СНИМКИ)

Общество
13:29 - 21 Октомври 2021
7698
Огромни опашки за вход в моловете (СНИМКИ)

Огромни опашки се вият пред моловете в столицата, видя репортер на Lupa.bg. От 09,00 часа сутринта там започнаха да работят пунктовете за проверка на зелените сертификати, като чакащите са предимно персонал.

Продавачки споделят, че предпочитат на всеки 2 дни да се тестват с антиген, срещу сумата от 15 лева, вместо да се ваксинират и твърдят, че над 90% от колегите им нямат достъп до прословутия паспорт.

Така за седмица всеки с тест ще трябва да извади 45 лева, за да може да работи. 

В същото време ваксинационните кабинети се пълнят догоре в самите търговски магазини. Опашки има и край ковид зоните, където от сутринта се редят работници за тестове, макар че не липсват и възрастни хора, неуспели да си разпечатат сами сертификатите или които не ползват смартфони. 

Личните лекари вече предупредиха, че отпращат пациенти заради големия наплив болни и настояват ваксинираните сами да си извадят кюар кодовете. Остават блокирани и два дни от седмицата за преглед на болни заради детските консултации при педиатрите и джипитата. 

Днес глоби за вход без сертификат никъде няма да се прилагат, стана ясно от брифинга на здравния министър Стойчо Кацаров. Фишовете предстоят от понеделник. 

Снимки: Агнес Методиева