Огромни задръствания в центъра и изходите на София

Новини
20:15 - 22 Декември 2023
4369
Огромни задръствания в центъра и изходите на София

Започна голямото предколедно пътуване. От "Пътна полиция" казаха, че целия състав на екипите е ангажиран по празниците. Най-засилен трафик се очаква по автомагистралите - "Тракия", "Хемус", "Люлин", днес и утре.

На изхода на София в посока автомагистрала "Тракия" трафикът е оживен, но за тапи и километрични задръствания със сигурност не може да се говори. За пътуващите по АМ "Хемус" е създадена времена организация на движение в тунелите, където има ремонти с цел по-бързо предвижване. До сега голямото пътуване минава безпроблемно. От МВР заявиха, че няма получени сигнали за тежки катастрофи. В серията почивни дни се очакват засилени проверки на пътя. В рамките на изминалия ден са установени общо 32-ма шофьори седнали зад волана след употреба на алкохол. Седем са хванати да шофират под въздействието на наркотици.

Задръстванията в София започнаха още от обяд. По бул. "Цариградско шосе" се образуваха колони и в двете посоки.

Допълнителни патрули бяха разположени на изходите на града.

"Целият наличен състав на отдел "Пътна полиция" е ангажиран с безпроблемното изнасяне на гражданите", каза старши комисар Динко Трифонов - "Пътна полиция" - СДВР.

За улеснение на всички пътуващи от София към Варна са обособени две ленти за движение в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на АМ "Хемус" заради ремонти. Всички пътуващи от Варна към София бяха пренасочвани по обходен маршрут. Интензивен трафик има и в района на Дунав мост при Русе. На границата се образуваха опашки предимно от идващи от Румъния.

По време на празниците контролът на пътя ще бъде засилен - екипите на полицията ще следят за превишена скорост, рискови изпреварвания и употреба на алкохол и наркотици.