ОХ, НА БАТКО: Вижте първата българска "Мис Плюс Сайз"

Шоу
12:17 - 02 Февруари 2022
5116
ОХ, НА БАТКО: Вижте първата българска "Мис Плюс Сайз"

Веси Маринова е първата българка с титлата "Мис Плюс Сайз" за 2021 г. Веси не се притеснява от пищните си форми и е готова да защити женското си достойнство, изправяйки се пред омразната реч на всеки хейтър, решил да се подиграва с килограмите й.

Най-големият ѝ кумир, вдъхновил я да преследва мечтите си и да обича себе си, е друга една пухкава омайница - американката Ашли Греъм,  от която се научила да приема себе си така, каквато е. Споделя още и за това, че към момента българският пазар приема доста плахо "плюс сайз" моделите.

От позицията си на пищен модел Веси разказва и за ужаса от сблъсъка си с т. нар. "боди шейминг" - модерното социално явление, налагащо сред младите хора стремежа да изглеждат слаби и перфектни като моделите от световните подиуми. Oще по-притеснителното е, че обхватът му не се ограничава само до формата на тялото, а обхваща всички негови характеристики и пропорции – косата, дължината на краката, очите, носа, веждите, кожата, височината, дори и дължината на стъпалото. А резултатите от проучванията по този въпрос са красноречиви - всеки втори, подложен на "боси шеймиг", започва да се чувства унизен, несигурен, смутен и засрамен.

Мис Плюс Сайз 2021 не крие и факта, че постоянно получава еротични предложения. Най-вече те идват от т.нар. хейтъри, които хапливо ѝ признават, че не харесват по-пълни жени. На подобни злъчни коментари Веси реагира с насмешка. За нея това е израз на несигурност и чувство за неудовлетвореност.