Окепазиха восъчната статуя на Скалата в музея в Париж

Американският актьор се оплака от "липсата на реализъм" и... цвета на кожата

Новини
14:42 - 24 Октомври 2023
1937
Окепазиха восъчната статуя на Скалата в музея в Париж

Музеят на восъчни фигури в Париж ще поправи статуята на Дуейн Джонсън-Скалата, след като американският актьор се оплака от "липсата на реализъм" в изображението, особено в цвета на кожата, предаде БТА. 

Дуейн Джонсън е от Самоа.

"Казах на екипа си да се свърже с музея на восъчните фигури "Гревен" в Париж. Работим по нова версия на восъчната статуя с важни детайли и подобрения, започваме с цвета на кожата", написа Джонсън в Инстаграм.

Музеят потвърди пред АФП, че ще изработи нова версия на статуята.

Генералният директор на музея "Гравен" каза, че ще бъде променено и осветлението на статуята. "Екипът ще работи цяла нощ, за да може фигурата да бъде адекватна на очакванията на феновете", казаха от музея.

Восъчната фигура на Дуейн Джонсън беше открита през миналата седмица и провокира множество критики и подигравки. Американският комик Джеймс Андре Джеферсън-младши сравни изображението на Скалата с Дейвид Бекъм. 

Музеят "Гравен" се посещава от 800 000 души годишно. В него са изложени восъчни фигури на повече от 250 известни личности. През 2018 г. статуята на Еманюел Макрон предизвика полемика заради липсата на прилика.

Изработката на една восъчна фигура отнема 6 месеца и струва между 50 000 и 60 000 евро.