Околовръстното опасно : Отворени шахти зеят на пътя!

Ексклузивно
18:46 - 31 Май 2019
2694
Околовръстното опасно: Отворени шахти зеят на пътя!

Околовръстното шосе в София не е сигурен път и е опасно за хвърчащите с висока скорост коли. Освен кръпките по пътя, които са в изобилие по най-натоварената отсечка в периферията на столицата, на няколко места зеят дупките на канализационни шахти. Задължителните капаци върху тях ги няма незнайно защо - дали защото са откраднати за старо желязо, а  немарливи общински работници не са поставили нови.

Проблемът е, че огромните дупки на пътя, които няма как да бъдат избегнати при шофиране, могат да предизвикат катастрофа или най-малкото спукани гуми и повреда на колите.

„Това е безобразие, да оставиш по най-натовареното шосе зеещи шахти го няма и по селските пътища. Какво чакат - да се случи нещо, за да поставят решетки върху каналите ли?”, гневни са минаващите всеки ден по този път водачи.

Познаващите добре пътя са категорични, че за тях дупките не са толкова опасни, защото знаят точно къде са. „Но какво правят шофьорите, които са се засилили с над 100 километра в час. Колата ти спокойно може да се преобърне”, питат ядосаните столичани.

Факт е, че по Околовръстното повечето водачи карат с висока скорост, въпреки че ограничението е за 80 км в час и колите се движат  по-бавно, само ако има трафик.