Окончателно: Оставиха в ареста измамниците с трюфели

Ростислав Савов, Пабло Реа и Антонио Мачиоче не са плащали данъци в големи размери

Общество
16:48 - 04 Юли 2023
2547
Окончателно: Оставиха в ареста измамниците с трюфели

Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от окръжните магистрати мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима мъже, двама от които са италиански граждани.

47-годишният Ростислав Савов, Пабло Реа, на 42 г., и Антонио Мачиоче, на 67 г., бяха задържани при операцията на ДАНС и “Икономическа полиция” на бул. “Марица-север” в Пловдив на 22 юни. Те са обвинени за данъчни измами с трюфели.

Срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления - избягване установяването и плащането на данъци в особено големи размери при осъществяване на дейност за закупуване и износ на трюфели. Групата е действала в периода 2022 г. – 2023 г. с користна цел – да се извличат противозаконно облаги чрез недекларирането и незаплащането на дължимите данъци. Всеки от членовете на организираната престъпна група е изпълнявал съответни действия и задачи в рамките на групата – осигуряване на средства, предаване на средствата и впоследствие – набиране в страната ни на трюфели и изнасянето им за Италия. Всеки от тях е имал ясни задължения, функции и отговорности, като са действали при пълна конспиративност. И тримата не са осъждани до сега. За деянията, в които са обвинени, законът предвижда затвор от 3 до 10 години.