Октай, обвинен за блудство с ученичка, остава в ареста

Новини
16:07 - 28 Януари 2020
2445
Октай, обвинен за блудство с ученичка, остава в ареста

Окръжният съд в Разград отказа да промени мярката за задържане под стража на 27-годишния Октай З., който е обвиняем за блудство с 14-годишна ученичка. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Защитата на мъжа е поискала той да бъде освободен от ареста под парична гаранция. Мотивите на адвоката били, че мъжът не е осъждан и няма полицейски регистрации. Бил семеен, имал малко дете, работел и нямало опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Според прокуратурата обаче деянието, в което е обвинен, е било планирано, преднамерено и с висока обществена опасност.

До задържането на мъжа се стигна след самосезиране на полицията от публикации в разградска група в социална мрежа, че мъж дебне около училище и преследва ученички. Така било установено, че в началото на декември м.г. е имало блудство с 14-годишно момиче. То било проследено от мъжа в тъмните часове, когато се прибирало от училище. С детето били извършени блудствени действия. Полицията изяснява има ли и други посегателства, както се говореше в групата.

„Деянието е извършено с упоритост, настоятелност и висока обществена опасност. Има и реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или извърши друго престъпление“, смята съдът, който отказа да промени мярката на мъжа и той остава в ареста.

От съда допълват, че предвиденото в закона наказание за блудство е лишаване от свобода от 2 до 8 години.