Октомври се озъби: Чака ни дъжд и студ

От вторник се връщат слънцето и високите температури

Новини
07:40 - 31 Октомври 2019
1406
Октомври се озъби: Чака ни дъжд и студ

След подаръците на циганското лято, краят на октомври ни връхлита с мрачни и дъждовни дни. И в четвъртък, и в петък времето ще е студено и със сигурност се очакват валежи.

През деня облачността ще се увеличава, като след обяд ще покрие плътно и южната половина на страната. Вятърът ще гони скорост около 20-30 км/ч, по-осезаем - в Североизточна България. С него и дневните температури там ще паднат.

Минималните температури в следващите дни ще са много ниски – няма да надвишават 2-3 градуса. Максималните също не са приятни – около 10-12. Едва в събота, градусите ще тръгнат леко нагоре.

В планините на височина над 1500 метра ще превали и сняг, с по-голяма вероятност - в централните райони на Стара планина.

Захлаждането е резултат от студент атмосферен фронт, който преминава над Балканите. Типичното есенно-зимно време обаче ще трае кратко. Още в петък валежите ще започнат да спират, а температурите ще тръгнат нагоре. През почивните дни облачността ще е разкъсана, но валежи не се очакват. В дните около балотажа за местния вот температурите в най-топлите часове ще стигнат 15-20 градуса.

От 3-4 ноември пък отново ни очаква подобие на циганско лято – със слънце и високи температури, обещават синоптиците.