Олена Зеленска: Живеем отделно с Володимир!

Без победа не може да има мир, твърди първата дама

Русия
14:57 - 25 Ноември 2022
4500
Олена Зеленска: Живеем отделно с Володимир!

"Живея отделно с децата си, а съпругът ми живее на работа." Това признание е част от интервюто на съпругата на президента на Украйна Володимир Зеленски, Олена Зеленска, пред Би Би Си.

"Най-много ни липсват простите неща - да седим, да не гледаме колко е часът, колкото искаме", казва още тя в продължилото около час интервю. Независимо от тежестта на войната, която понася и в личен план, обяснява, че Украйна ще продължи да се сражава във войната на светогледи, тъй като "без победа не може да има мир".

Какво за нея е победа? "Завръщане към нормалния живот. Понякога изглежда сякаш сме оставили всичко на пауза."

"Не можем да предадем хората, които са сега в окупираните територии. Не можем да оставим хората, които чакат да бъдат освободени", казва. "Това не е политическа позиция на президента или правителството. Това е позиция на украинците."

Олена коментира и спомените си от 25 февруари. Зеленски обяви, че е обозначен от Русия като "цел номер едно", а семейството му е "цел номер две". "Така беше от първия ден и продължава и сега", спомня си Зеленска. Би Би Си отбелязва, че съпругът ѝ продължава денонощно работа едва на няколко стени и кръга от охрана от мястото на интервюто, "толкова близо и същевременно толкова далеч".