Олимпиадата се измества с точно една година

Според новия план Игрите ще стартират на 23 юли 2021 година

Актуални новини
10:23 - 29 Март 2020
3193
Олимпиадата се измества с точно една година

Организаторите на Олимпийските игри в Токио и Международният олимпийски комитет вече са се спрели на нова дата за откриването на Игрите, след като по-рано тази седмица бе взето безпрецедентното решение най-голямото спортно събитие в света да бъде отложено с една година и да се проведе следващото лято заради пандемията от коронавирус.

По първоначален план Игрите трябваше да започнат на 24 юли тази година и да завършат на 9 август, а идеята на организаторите е Олимпиадата да бъде преместена с точно една година, съобщават медиите в Япония. Според новия план Олимпиадата ще стартира на 23 юли 2021 година и ще бъде закрита на 8 август, обяви местната телевизия NHK.

По-рано тази седмица се заговори за вариант Игрите да не се провеждат през лятото, а през пролетта, което ще облекчи проблема с провеждането на определени състезания, най-вече маратона, по време на тежките летни жеги в Токио, като тази идея бе подкрепена от губернатора на японската столица Юрико Койке. Организаторите и МОК обаче държат на традиционни дати за Олимпиадата и почти сигурно тя ще се проведе следващото лято. Председателят на Организационния комитет Йоширо Мори заяви, че крайно решение се очаква да бъде взето до края на следващата седмица. /БГНЕС