Олимпийска шампионка чисти Панчаревското езеро

Светла Оцетова и доброволци се включват в акцията

Новини
08:28 - 15 Май 2021
2259
Олимпийска шампионка чисти Панчаревското езеро

Световния ден на климата и Международния ден на семейството кметът на столичния район "Панчарево" Николай Гюров и екипът му инициират масово почистване на зоната край Панчаревското езеро, съобщиха от Столичната община.

Групите доброволци ще тръгват от четири входни пункта: от паркинга пред минералната баня, от паркинга срещу Специализираната болница за долекуване и рехабилитация, от зоната за отдих "Плажа" в с. Кокаляне и Стената откъм с. Герман. Фирмата, която почиства район "Панчарево" своевременно ще извозва събраните отпадъци.

Началото на почистването ще постави кметът Николай Гюров в 10:00 ч. при Стената откъм с. Герман. С него ще бъде и олимпийската шампионка по академично гребане Светла Оцетова.

Очакванията са в чистенето да се включат служители на различни компании, жители на район "Панчарево" и любители на природата от столичния град.

Поканени са спортните клубове, които тренират на езерото, търговците и всички останали собственици на имоти в зоната. Писма с покани за участие са изпратени към неправителствените организации, действащи в района, както и към столичния кмет.

Днес в 11 ч. през сградата на читалище "Виделина-1908" ще бъде открит XII фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево".

От 13:30 ч. на Гребната база ще се проведе награждаването на победителите в Държавното отборно първенство за деца, кадети, юноши и девойки младша възраст, което се провежда на езерото на 14 и 15 май 2021 г.