ОЛИМПИЙСКО: Откраднаха куфарче с 500 бона от Зико в Париж

Бразилецът пренасял огромна сума пари и бижута на ръка

Спорт
15:15 - 26 Юли 2024
3015
ОЛИМПИЙСКО: Откраднаха куфарче с 500 бона от Зико в Париж

Бразилската футболна легенда Зико е бил ограбен в Париж. Той е част от делегацията на страната си за Олимпиада във френската столица.

Според информации Белия Пеле е напуснал хотела си с такси, взимайки със себе си куфар, в който е имало скъпоценни предмети и  огромна сума. Смята се, че престъпниците са действали по план, след като единият е разсейвал шофьора на превозното средство, а другият е откраднал вещите. Обирът е на стойност половин милион евро.

"Зико се е качил в таксито. Стоял е отзад. Куфарът е бил до него, но той не го е държал. Прозорците са били отворени. Бандитите са спрели таксито, за да попитат шофьора дали може и  тях да качи. Единият е заговорил шофьора и Зико. През това време вторият е отмъкнал по най-бързия начин ценния куфар. Зико се е усетил секунди след това, но двамата юнаци се били изпарили", обясняват в детайли бразилски медии.   

По случая са стартирали веднага разследвания от френските власти.

Роденият през 1955 година Зико е смятан за един от най-добрите футболисти за всички времена не само в Бразилия, но и в света. Той обаче не успя да спечели световната титла с "кариоките" на трите мондиала, на които участва - през 1978, 1982 и 1986 година.