Оливер Кан влиза в управата на Байерн

Бившият вратар на националния отбор и на баварците беше назначен в борда на директорите, а след това ще заеме и важен пост

Спорт
12:27 - 30 Август 2019
3661
Оливер Кан влиза в управата на Байерн

Бившият вратар на Байерн Мюнхен и германския национален отбор по футбол Оливер Кан ще се завърне в клуба като член на борда на директорите догодина, а през 2022-а ще поеме управленски пост.

Кан ще замени настоящия изпълнителен директор Карл-Хайнц Румениге, чийто договор изтича на 31 декември 2020-та.

На заседанието на Надзорния съвет на баварците членовете единодушно решиха да назначат Оливер Кан в Изпълнителния съвет.

Стражът е подписал 5-годишен договор, който влиза в сила от 1 януари 2020 г.

"С поглед към бъдещето сме убедени, че Оливер Кан е идеалното решение за позицията на изпълнителен директор на Байерн. Той беше важен играч в историята на нашия клуб. Той беше капитан на Байерн и на германския национален отбор в продължение на много години, спечели почти всяка титла, която можеше, и винаги е бил всеотдаен и решителен. Оливер разбира от футбол и бизнес, и носи ДНК-то на Байерн", коментира председателят на надзорния съвет Ули Хьонес.

"За мен е голяма чест. Бих искал да благодаря на Надзорния съвет, ръководен от Ули Хьонес, за доверието. Аз съм дълбоко свързан с клуба, който оформи живота ми. Спортни и финансови успехи, солидарност с феновете, отговорен подход към историята и ценностите на клуба - това е това, което Байерн обобщава", каза Кан след избора си.

50-тодишният вратар започва професионалната си кариера в Карлсруе. През 1994 г. се присъединява към Байерн, където става един от най-успешните вратари на всички времена. Той спечели осем шампионски титли в Германия и шест купи на страната. Триумфира с Междуконтиненталната купа, Шампионската лига и Купата на УЕФА.
Кан записа 557 участия в Бундеслигата и участва в 103 мача на Шампионска лига. Оливер има във визитката си и 86 двубоя за националния на Германия, като спечели Европейското първенство през 1996 г. и е финалист на Световното 2002-ра.