Оливие Жиру към феновете на Арсенал: Винаги е хубаво да биеш Тотнъм!

Френският национал помогна на Милан да изхвърли "шпорите" от Шампионската лига

Спорт
16:15 - 09 Март 2023
1602
Оливие Жиру към феновете на Арсенал: Винаги е хубаво да биеш Тотнъм!

Френският нападател Оливие Жиру, който прекара известно време във Висшата лига и по-конкретно в Арсенал и Челси, се завърна в Англия в сряда за втората среща с Тотнъм от осминафиналите на Шампионската лига. Той изигра своята роля при равенството 0:0 Милан, което позволи на Милан да надделеят с общ резултат 1:0.

36-годишният носител на Световната купа изпрати послание към привържениците на бившите си клубове след това.

"Като бивш играч на Арсенал винаги се чувствам добре, ако спечеля срещу Тотнъм. Беше страхотна атмосфера и видяхме тифозите от Милан, беше невероятно, винаги е страхотно да си победител в такава вечер в Шампионската лига.

На почти 37-годишна възраст винаги ми доставя голямо удоволствие да се наслаждавам на подобни емоции - за мен това беше специална вечер. Искаше ми се да вкарам гол, но щом продължаваме напред, това е най-важното за мен", отбеляза френският национал.

Жиру помогна на Милан да спечели и титлата в Серия А през миналия сезон, преди да стане водещ голмайстор на Франция на Световното първенство през 2022 г., а през този сезон има на сметката си 11 гола в 33 участия.

Преди това Жиру вкара 105 гола за Арсенал и 39 за Челси - като стана победител в Шампионската лига на "Стамфорд Бридж" - и не дава индикации, че обмисля оттегляне, тъй като продължава да е на разположение за най-големите мачове с клуба и страната си.