Опасен рецидивист сменя адвокати

Общество
10:59 - 30 Май 2022
3131
Опасен рецидивист сменя адвокати

Подсъдимия за грабеж от казино в пловдивския район "Тракия" Иван Тръненски, който има зад гърба си 13 присъди,  иска да си наеме адвокат, а не да ползва услугите на служебния си защитник Димитър Бозуков, който не се яви в съда.

Това стана причина да бъде отложено насроченото за днес разпоредително заседание и новата дата за старт на делото е 19 юли. "Подсъдимият протака процеса. Моля да изискате документи от адвокат Бозуков защо не присъства в залата днес, ако няма основателна причина, ще поискам да бъде глобен", заяви прокурорът Галин Гавраилов. Неявилият се защитник ще трябва да обясни отсъствието си на следващото заседание. 

Грабежът е извършен за минута и 13 секунди и с пистолет играчка, а задигнатата сума е 28 852 лв. Иван Тръненски се познавал с крупието в игралната зала Злати Златев и двамата решили да я оберат. На 5 декември 2021 г. сутринта Тръненски влязъл в игралната зала и отишъл в помещението, където Златев и негов колега отчитали и парите от оборота. Бил с маска на главата, извадил пистолет и им наредил да легнат на земята. Взел парите и изчезнал. В следващите дни Тръненски и Златев се срещнали и разделили откраднатия оборот. 

 Двамата със Златев бяха задържани през януари и заседанията по мерките им за неотклонение се гледаха при закрити врати, защото Тръненски е ползвал услугите на мъжка проститутка преди грабежа. Тя беше свидетел по делото.

Злати Златев вече е с условна присъда от 2 години с изпитателен срок от 4.