Опасения от "Конвой на свободата" и в САЩ

Новини
21:03 - 12 Февруари 2022
2677
Опасения от "Конвой на свободата" и в САЩ

Очаква се протестите на т.нар. Конвой на свободата в Отава, където трансграничните шофьори на камиони настояват за прекратяване на изискването на правителството за ваксина срещу коронавирус, да имат продължение и подкрепа и в много американски градове.

От Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреждават, че протести срещу изискванията за шофьорите да бъдат ваксинирани има вероятност да започнат в страната на 13 февруари, а конвой от камиони може да създаде огромни задръствания в района на Лос Анджелис и да блокира движението и доставките, където ще се играе популярният в Супербоул.

Според говорителката на Белия дом Джен Саки Министерството на вътрешната сигурност има 500 служители и „набира допълнителен персонал“ в координация с полицейските сили в Калифорния, за да предотврати проблеми с провеждането на Супербоул.

Сблъсъци между полиция и протестиращи пред парламента на Нова Зеландия
Коментарите на Саки идват, след като президентът Джо Байдън е проведе разговор с канадския премиер Джъстин Трюдо във връзка с двуседмичните протести на конвои от камиони, който нарушиха транспортните връзки и доставките между САЩ и Канада.