Опашка пред БНБ за монетата „100 години БОК“

Цената на сребърната пара е 132 лева

Новини
12:55 - 20 Март 2023
1777
Опашка пред БНБ за монетата „100 години БОК“

Опашка от хора пред Българската народна банка, желаещи да закупят възпоменателната сребърна монета „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“. Част от хората са се наредили през нощта.

Българската народна банка пусна в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“. Цената ѝ е 132 лв.

Всеки клиент ще може да закупи от касите на БНБ само по една монета, а условието е купувачът да има навършени 18 години.

На лицевата страна са изобразени емблемата на БНБ с годината "1879" върху лентата, а под нея номиналната стойност „10“, цифрите на която са стилизирани стадион и лекоатлетическа писта.

На обратната страна на монетата е изобразена съвременната емблема на Българския олимпийски комитет, обградена с венец от традиционен български етно мотив.

До края на работния ден на 20 март 2023 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД за продажба в техните офиси и клонове.