Опашки от коли и на границата с Турция и Румъния

Общество
16:01 - 06 Септември 2024
1024
Опашки от коли и на границата с Турция и Румъния

Трафикът при границата с Турция на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) Капитан Андреево и Лесово е интензивен на изход за товарни автомобили. Също така интензивен е трафикът при границата с Румъния на гранични пунктове Видин, Кардам, Оряхово, Никопол и Дуранкулак, съобщава "Гранична полиция", като данните са към 13:00 часа, предаде БТА

От институцията допълват, че поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен към ГКПП Русе, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП Силистра, ГКПП Кардам, ГКПП Дуранкулак, ГКПП Кайнарджа и ГКПП Крушари. Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП Илинден като алтернатива на ГКПП Кулата. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград" като алтернатива на ГКПП Маказа. За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода".

През граничните пунктове Маказа, Златоград и Ивайловград е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове и по границата със Сърбия и Република Северна Македония.