Опашките за Гърция са заради деца без документи

Актуални новини
14:41 - 30 Юни 2019
3524
Опашките за Гърция са заради деца без документи

Трафикът за Гърция в сравнение с м.г е увеличен с 25 на сто, но основното забавяне е заради това, че родителите с деца не носят копия на декларациите, които представят. Копията правим ние на място, само в събота сме направили 436 такива. Това заяви директорът на „Гранична полиция” главен комисар Светлан Кичиков. Ваденето на едно копие отнема около 6-7 минути, което затруднява трафика и се образуват тапи.

Три трасета работят на ГКПП Кулата-Промахон, опашката от чакащи автомобили в събота по обяд бе 2 км, обработката на автомобил от ЕС отнема секунди. Призовавам пътуващите да ползват и останалите ГКПП с Гърция, добави той.

Обработката на един автомобил отнема не повече от 30 секунди. Бави ни това, че хората невинаги са си приготвили необходимите документи за преминаването през граничния пункт. Според Ива Илиева, представител на туристическа агенция, проблемът е от две седмици заради изискване документите на децата да минават през електронен четец за проверка.

За последното денонощие през пункта са преминали над 10 000 автомобила. Всеки може да сметне с каква скорост са проверени тези автомобили, заяви главен комисар Светлан Кичиков.