Опасност в Lupa.bg: Автобуси-убийци движат по родните улици! (СНИМКИ)

Возилата са с износени летни гуми, което е безкрайно опасно за всички

Новини
17:40 - 22 Януари 2024
5137
Опасност в Lupa.bg: Автобуси-убийци движат по родните улици! (СНИМКИ)

Автобуси-убийци бродят из София! Много хора са притеснени да се возят на превозните средства, тъй като са в неизправно състояние. Болшинството от возилата са със стари и износени губи, което при тези атмосферни условия е изключително опасно.

Автобусите си карат в бус лентата, което им дава предимство пред другите участници в движението, но при по-нормални условия.

Със сняг и неизчистени пътища, автобусите се превръщат в убийци, а возят поне по стотина пътници, които използват градския транспорт в студеното време.

Автобусите и водачите им не биват спирани от пътни полицаи за проверка, а при едно такова нещо, солената глоба ще е неизбежна. и това ще е най-малкото, ако няма произшествие по натоварените улици на столицата, а да не говорим за по-тежки инциденти, водещи дори до смърт.

Гумите, с които са засечени да карат някои от столичните автобуси от градския транспорт, са тип "сликове", които са предпочитани от отборите във Формула 1 и мотоциклетизма. Да, но тези автобуси са друга бира.

И е крайно време диспечерите и самите шофьори да обърнат внимание на това и да вземат мерки, преди да е станал някакъв фатален инцидент, който може да почерни редица български семейства.