Opera Diva разказва съдбата на знакови оперни героини чрез музика и танц

Солисти от Пловдивската опера ни срещат с Норма, Травиата, Мадам Бътерфлай и Тоска

Култура
09:53 - 25 Март 2023
1995
Opera Diva разказва съдбата на знакови оперни героини чрез музика и танц

Постановката на Пловдивската опера „Оpera Diva” разказва съдбата на знакови оперни героини чрез музика и танц. Това e спектакъл, в който оперни и балетни солисти си партнират, за да представят съдбата на Норма, Травиата, Мадам Бътерфлай и Тоска, като символ на женска отдаденост през погледа на хореографа Мариана Крънчева.

Премиерата на 25 март задава въпроса: Къде свършва Дивата, поставена на пиедестал и къде започва жената - обикновена, незабелязвана, но и извор на вдъхновение?

Чрез танц и най-красивата музика от оперните шедьоври в изпълнение на Таня Иванова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Вера Гиргинова, Виктор Кръстанов и Георги Султанов с Оркестъра и Хора на Опера Пловдив се проследява драматургичната есенция на либретата, водещи героините към смъртта като избавление.  

В хореографския разказ участват балетните солисти Александра Савова, Аполин Лажоа, Федерика Сколла, Фуми Пенчев, Амедео Джунта, Антонио Ескобар, Алфред Яго, Диан Райчев, Артем Шошин и Сам Даруел. Диригент спектакъла с най-красивите арии на композиторите Белини, Пучини и Верди e Лучано Ди Мартино.