Оперираха по спешност Янка Рупкина

85-годишната звезда на народната музика закъса с жлъчката, възстановява се у дома

Шоу
15:37 - 05 Декември 2023
8217
Оперираха по спешност Янка Рупкина

Голямата народна певица Янка Рупкина е била оперирана по спешност. 85-годишната звезда е претърпяла операция на жлъчката в елитна столична клиника, съобщава столичен таблоид.

Тревожната вест бе потвърдена от нейни близки. В момента Рупкина се чувствала добре. Възстановява се в дома си под надзора на снаха си, но тъй като здравето й е доста крехко, в близките месеци не планира публични изяви и пътувания по настояване на лекарите.

"Янка е сравнително добре, но в момента не може да планира никакви участия. Затова по Коледа и Нова година ще си остане вкъщи", сподели нейна колежка.

През последните няколко години гласовитата дама от Странджа влизаше периодично в болница, но за проблеми със сърцето. Янка не скри, че е преживяла много тежко кончината на съпруга си, с когото бяха неразделни над 60 години, и това се отрази на здравето й. Постепенно обаче певицата започна да възвръща формата си. Фактът, че сега лекарите не са имали опасения как ще понесе хирургичната интервенция, говори, че здравословната й кондиция е повече от задоволителна.