Оперна звезда влезе в "Братя"

Култура
18:33 - 17 Април 2022
7523
Оперна звезда влезе в "Братя"

Оперният певец от Австралия и любимец на пловдивската публика Марк Фаулър се разписа с роля в най-гледания в момента български сериал  "Братя", видя Lupa.bg. Тенорът, ученик на Райна Кабаиванска, влезе в ролята на американски оръжеен бос, който трябва да търгува с българския бизнесмен Денис Топал. В образа на украинеца, който се опита да започне чист бизнес, е популярният и обичан актьор и певец Владимир Михайлов. 

В петъчния епизод на "Братя" зрителите видяха, че героят на Владо Михайлов успя да надвие на рулетката "американеца". Условието двамата да започнат съвместен бизнес бе късметът в хазарта да бъде на страната на Денис Топал, което се и случи във филма. Героят на Марк произнесе фраза на английско-български, която предизвика интереса на феновете на сериала и стана обект на шеговити подмятания. "I believe in късмет", каза оръжейният бос, имайки предвид, че вярва в късмета, докато Топал го контрира, че вярва само на себе си.

Марк Фаулър и Владимир Михайлов сключиха взаимноизгодна оръжейна сделка в сериала "Братя"


Роденият в Мелбърн Марк Фаулър е тенор в Пловдивската опера и там участва в почти всички хитови оперни спектакли и мюзикъли. Макар и да говори с акцент австралиецът се справя отлично с българския. Той живее и работи у нас от 15 години. Завършва Оперното студио към Мелбърнския университет през 2002 г., бил е стипендиант на Райна Кабаиванска и през 2009 г. завърши магистратура в Нов български университет. Вече 9 години е солист в Държавна опера - Пловдив и участва в почти всички хитови спектакли.

Любопитното е, че освен в сериала "Братя" Марк Фаулър си партнира с Владимир Михайлов и в Пловдивската опера. Двамата са част от касовата рок опера "Исус Христос суперзвезда" на режисьора Веселка Кунчева, като постановката се радва на огромен успех и се играе при препълнени зали. Владо Михайлов е в ролята на Юда, а австралийският му колега се превъплъщава в Свети апостол Симон Зилот. Ефектният и талантлив спектакъл "Исус Христос суперзвезда" е планиран да се играе и на 2 и 3 септември в Античния театър в Пловдив.

Австралийският певец изпълнява ролята на апостол Симон Зилот в "Исус Христос суперзвезда"

Марк е опитен изпълнител както на концертната, така и на оперната сцена. Гостувал е в над десет страни в Европа и Югоизточна Азия. Репертоарът му включва барокова музика до съвременни класически творби, както и много произведения от жанра на музикалния театър. Носител е и на национални и международни награди.

Марк Фаулър като танго певеца Агустин Магалди в друг хитов мюзикъл на Пловдивска опера - "Евита"

Австралийският тенор се установява в Европа през 2006 г., дебютирайки в ролята на Тамино от „Вълшебната флейта” от Моцарт в Рим. В България Марк многократно е изнасял концерти със Симфоничния оркестър на БНР и заедно са реализирали три записа. Пял е и със Софийската филхармония, участвал е в концерта в памет на Лучано Павароти в НДК. Гастролирал е в оперите в Русе и Варна, а от 2008 г. година е и щатен солист на Старозагорската държавна опера. Година по-късно се мести в Пловдивската опера. Марк споделя, че обожава града под тепетата и харесва много българите.