Опитват се да съборят системата на ДБ "Ти броиш"

Над 7 хиляди фалшиви записа отчетоха от платформата само за 3 дни

Топ
14:57 - 22 Март 2023
1323
Опитват се да съборят системата на ДБ "Ти броиш"

Кой се страхува от "Ти броиш"? Някой силно се е притеснил от платформата за честни избори и се опитва да я саботира: за няколко дни във формата ѝ за записване на сайта са въведени хиляди фалшиви имена и ЕГН на несъществуващи хора, уж доброволци за гарантиране на честния вот на 2-ри април. Това алармира кандидат-депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. И уточнява: 

7347 фалшиви записа са направени в периода между 13-16 март от общо 45 IP адреса. Най-голям брой записи, малко над 6000 са направени на 14 март от общо 35 IP адреса. Само 25% от въведените ЕГН-та са валидни. Екипът на Ти броиш взе мерки и ограничи възможността за въвеждане на фалшиви данни.

Проверката и валидирането на всеки един от тези записи обаче затруднява работата на екипите ни и това наложи допълнителни усилия за обработване на цялата постъпила информация.

Големият проблем, разбира се, не е, че затрудняват екипа. Големият проблем е, че някой в България прави всичко възможно да затрудни демокрацията, да възпрепятства честните и прозрачни избори, да подкопае държавността, да върне страната назад. Излишно е да казвам, че ще направим всичко по силите си, за да не допуснем това.