Опозицията похвали Иван Гешев

Идеята му за цялостна ревизия на приватизацията била прекрасна инициатива

Актуални новини
12:32 - 12 Февруари 2020
1484
Опозицията похвали Иван Гешев

И лидерът на БСП Корнелия Нинова, и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ приветстваха поредната инициатива на главния прокурор Иван Гешев. Партийните лидери на опозицията похвалиха обвинител номер 1 за инициативата му да се провери целия приватизационен процес.

"Това е прекрасна инициатива. В обществото има съмнение за сделките", обяви по този повод Корнелия Нинова. Тя подкрепи главния прокурор и по темата за организаторите на Луковмарш, които Гешев поиска да бъдат разследвани.

„В различни периоди на приватизацията са действали различни закони, но от друга страна обществото иска да знае всичко за приватизацията и е правилно. От тази гледна точка приветстваме идеята на прокуратурата да се направи анализ на целия процес на приватизация“, декларира междувременно и Мустафа Карадайъ.

На въпрос дали има съмнителни сделки, председателят на ДПС заяви, че трудно може да каже - особено след като не е ясно как се дефинира понятието "съмнителни". Според него прокуратурата трябва да се остави да извърши проверка.

Относно решението на Министерския съвет за отпускане на средства за машинното гласуване Корнелия Нинова обаче коментира така: "Сега Борисов поправя тази грешка, разбира се с извънпарламентарни средства, както обикновено прави. За нас машинното гласуване е червена линия за честността на изборите и за обективен резултат".