Опозицията в БСП : Нинова, тихо, Радев е победителят на изборите

Политика
11:30 - 17 Септември 2021
8549
Опозицията в БСП: Нинова, тихо, Радев е победителят на изборите

Опозицията в БСП в лицето на новото крило "Социализъм XXI век" обяви, че Румен Радев ще е безапелационният победител на президентския вот на 14 ноември. И разкритикува шефката на левицата Корнелия Нинова и нейното обкръжение за опита й да постави под съмнение безусловната подкрепа на партията за държавния глава. От течението настояват за пълна мобилизация на червения актив така, че Румен Радев и Илияна Йотова да спечелят вота още на първи тур. 

"Нов шанс за България или напротив - това е въпросът, на който ще трябва да отговорят избирателите след два месеца. Ще получат ли нов категоричен мандат усилията за изкореняване на задушаващото всевластие „ГЕРБ/ДПС“ или то ще се завърне още по-нагло, за да досъсипе страната?

Що се отнася до вота за държавен глава, изборът е пределно ясен – за Румен Радев! През изминалите пет години президентът Радев спечели огромен авторитет с безкомпромисната си позиция против това всевластие – факт, който днес са принудени да признаят и най-големите му критици. Така той изпълни очакванията на членовете и симпатизантите на БСП, но и затвърди и разшири подкрепата си сред нови стотици хиляди граждани, които жадуват за достоен живот в просперираща държава.

Ето защо днес, ние от Обединението „Социализъм ХХI век“, с дълбоко възмущение отхвърляме опита на Корнелия Нинова и обкръжението й със съчинени доводи да поставят под съмнение безусловната подкрепа на БСП за втори мандат на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова! Ръководството всъщност погазва волята на българските социалисти, разединява БСП и отрежда на партията срамната роля на подгласник в похода на ГЕРБ/ДПС за реставрация на стария режим!

Очакваме от Румен Радев да осъществи заявката си за възстановяване на държавността чрез стриктно съблюдаване и утвърждаване на Конституцията на страната като Република с многопартийно парламентарно управление. Очакваме и да продължи да бъде непреодолима бариера пред всички носители на корупционни практики.

Призоваваме за пълна мобилизация за победа на двойката Радев-Йотова още на първия тур на изборите на 14 ноември! За мощна подкрепа на каузата за свободна, справедлива и солидарна България!", пишат от лявото крило.