Опозицията в БСП скочи: Иска другарски съд за Нинова

У нас
13:40 - 31 Май 2022
6166
Опозицията в БСП скочи: Иска другарски съд за Нинова

Незабавно възстановяване на автентичната роля на т.нар. Другарски съд и разширено заседание на пленума на БСП поиска опозицията в партията в лицето на идейното течение "Социализъм XXI век" след "кървавото" писмо на бившия главен секретар на Корнелия Нинова в министерството и нейна дясна ръка Йордан Татарски.

От него миналата седмица стана ясно, че не соцшефката, а началникът на кабинета й Калоян Методиев е този, който "коли и беси" в икономическото ведомство и е взел лично ресора "контрол и експорт на оръжията" - особено щекотлива за червените тема в контекста на войната на Русия.

Татарски разкри още, че Методиев кадрува и го нарече "сив кардинал" и "майстор на активните мероприятия".

"През последните шест години БСП беше методично, съзнателно и умишлено разсипана и унизена. Днес БСП е нелява, несоциалистическа, недемократична, неевропейска, безидейна, безидеологична, безисторична, безпаметна, популистка, авторитарна и диктаторска. Партия на клиентелата, на личния егоистичен интерес, на оцеляването и възпроизводството във властта на една жена и шепа приближени.

Днес в БСП властват посредствеността, безличието, бездарието, послушанието, страхът, мракобесието, доносите, интригите, нагаждането в диплите на конюнктурата, политическата неграмотност, свирепият остракизъм срещу всеки (инако)мислещ, личните вендети и саморазправи и – което е особено драстично - последователното прочистване на БСП от социалисти. Най-тревожното е, че този начин на мислене владее, деморализира и обезкуражава социалистите и всички леви хора в България", пишат вбесени от опозицията в партията. 

И твърдят: 

"Преди шест години Нинова беше натресена на БСП. В резултат на грозна сделка и в името на лични, користни, чужди интереси, убийствени за БСП. Публичните персонажи са известни. Но зад тях има други, непублични, а зад тези други има още по-други и още по-непублични". 

А въпросите на "Социализъм XXI век" след писмото на Татарски до пленума след като бе изгонен като мръсно псе от министерството на Нинова валят: 

"Кой всъщност е „сивият кардинал”? Кой реално диктува и определя политическите решения? Кой в действителност управлява? Кой е центърът-първоизточник на самите решения?

Кой е общият двигател на „кариерното израстване” на фамозни персони като Нинова и Методиев? И то с една мисия – ликвидирането на БСП като автентична лява партия и превръщането й в котерия с цел безогледното консумиране на държавната власт по предписанията на такъв един задкулисен властови център? Кой е кукловодът на марионетките?

Кой определя властовата формула, която поставя на сцената зависими лица, имитиращи политическа дейност?".