Оправдаха депутат от БСП за купуване на гласове

Манол Генов се оплака от системен тормоз и натиск от ГЕРБ

Новини
13:41 - 17 Май 2019
2162
Оправдаха депутат от БСП за купуване на гласове

Софийският градски съд оправда народния представител на „БСП за България” Манол Генов по предявеното му обвинение за купуване на гласове, съобщиха от червената централа. 

"В продължение на близо две години бях подложен на политически натиск. Към мен и БСП бяха отправени много клевети и неистини за повдигнатото ми обвинение. Още от самото начало беше ясно, че то е плод на политическа поръчка, с цел очерняне и дискредитиране на политическия опонент. Още преди две години беше ясно, че обвинението е скалъпено и несъстоятелно от правна гледна точка. Всички тези абсурдни обстоятелства се потвърдиха от решението на СГС. Бях се превърнал в една от опорните точки на ГЕРБ, под диктовката на Цветан Цветанов и компания. Жалко е, че институтициите в България допускат политическо заиграване с истината и справедливостта. Това е и една от причините гражданите да не вярват на институциите, които са задължени да постановяват справедливост. Надявам се всички, които участваха в тази клеветническа кампания, да получат своето справедливо възмездие. Все пак има граници, които политическото говорене не бива да прекрачва", заяви депутатът след решението на съда.  

На 20 юни 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на Генов във връзка с доказателства от разследване на окръжната прокуратура в Пловдив, изпратено към софийската колегия. От събраните тогава доказателства бе установено, че в периода 1 март 2017 г. - 30 март 2017 г. (парламентарни избори - б.р.) в Асеновград в съучастие като съизвършител с Николай Христев е организирал предлагането и даването на имотна облага – паричната сума от 25 лв. за глас на живущи в гр. Асеновград физически лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза и в полза на БСП. 

По-късно Манол Генов сам се отказа от имунитета си.