Оправдаха за втори път наемател, убил с чиния хазяина си в Бургас

Първоначално Борислав бе подсъдим за умишлено престъпление, но по-късно обвинението му бе смекчено

Крими
17:47 - 18 Февруари 2020
1743
Оправдаха за втори път наемател, убил с чиния хазяина си в Бургас

Бургаският апелативен съд потвърди оправдателната присъда спрямо Борислав Й. от Чирпан, който бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на Пламен П. след нанасяне на лека телесна повреда - удар с чиния по главата на жертвата.

Инцидентът е от 11 юли, 2016 г. Борислав бил наемател при Пламен, двамата се запили в жилището на жертвата, но се скарали. Тогава Борислав нанесъл няколко юмручни удара по тялото на хазяина, след което метнал по него порцеланова чиния. Тя се забила в главата на 55-годишния мъж и той издъхнал. 

Парченца от порцелановата чиния са намерени в раната на главата му. Първоначално Борислав Й. бе обвинен в умишлено убийство, но по-късно обвинението бе променено в по-леко.

Оправдателната присъда на Бургаския окръжен съд бе протестирана от прокуратурата пред Апелативния съд. След запознаване с доводите, изложени в протеста, изслушване на устно изразените становища на страните в съдебно заседание и анализиране на приложените по делото доказателства, апелативните магистрати се произнасят, че протестът е неоснователен. Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС.