Определени предприятия от ДКК ще бъдат преструктурирани

Политика
09:39 - 11 Януари 2024
1490
Определени предприятия от ДКК ще бъдат преструктурирани

Изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев, съобщи за БНР, че ще бъдат преструктурирани само определени предприятия от компанията, която е част от Министерството на икономиката. За готвените промени в държавния мегахолдинг съобщи преди дни министър Богдан Богданов.

В интервю за БНР изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев уточни намеренията на министерството, за които съобщи министърът на икономиката Богдан Богданов.

"Става въпрос за преструктуриране на собствеността на определен друст?"

Как точно ще бъде преструктурирана собствеността, след като министър Богданов в отговор на Хоризонт каза, че не се мисли за приватизация. Зангочев отказа да отговори. Не стана ясно и дали структуроопределящи предприятия като ВМЗ, "Кинтекс", "Елби булгариком" се сред предприятията, за които предстоят промени.

"Не искайте от мен да ви отговоря на този въпрос. Принципалът е мястото, откъдето ще бъде казана цялата идея - кое, как и защо. Но, мога да кажа, че тези дружества, които работят добре, ще продължат да работят по същия начин и няма да има никаква намеса в оперативните му управление".

Каква е възможността една неефективна структура да бъде заменена от друга и дали предприятия от структурата на Държавната консолидационна компания могат да бъдат разпределени към други ресорни министерства.