Оптичната мрежа на А1 стигна до Перник и Враца

Мобилният оператор предлага иновативни фиксирани услуги и интерактивна телевизия в още осем населени места в страната

Новини
16:54 - 10 Юни 2020
2021
Оптичната мрежа на А1 стигна до Перник и Враца

А1 продължава да разширява покритието с оптична мрежа в страната. Тя вече е на разположение и на жителите на Перник, Враца, Харманли, Севлиево, Раднево, Банкя, Сенник и Градница.

Така компанията увеличава възможностите на близо 20 000 домакинства от осемте населени места да използват пълния набор от иновативни фиксирани услуги на телекома. С това разширяване покритието на А1 обхваща вече близо 1 милион и 590 хиляди домакинства в над 200 населени места в България.

Оптичният интернет от А1 позволява скорости за Download до 1000 Mbps (1Gbps) и за Upload до 600 Mbps, като при клиента се инсталира безплатно устройство за Wi-Fi връзка без прекъсване.

Заедно с оптичния интернет в новите населени места А1 предоставя иновативната интерактивна телевизия A1 Xplore TV, която се доставя по революционна за пазара в България технология.

Абонатите могат да се радват на телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция, а в зависимост от своя план, те могат да получат достъп до над 230 канала, над 60 от които в HD качество.

Специално за потребителите на A1 Xplore TV е създадена и А1 Видеотека, която включва хитови кинозаглавия от водещи студиа и продуценти. Така в удобството на домашната атмосфера потребителите имат възможност да гледат най-новите филми малко след като те вече не се прожектират в киносалоните. Каталогът с филми от най-големите холивудски студиа се обновява непрекъснато и вече включва над 15 хиляди заглавия на игрални филми и сериали. С ТВ платформата А1 дава възможност на още повече клиенти да се възползват от най-харесваните интерактивни функции като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания до 7 дни назад.

С удобното и интуитивно ТВ меню търсенето на предпочитано предаване, любим филм или актьор става бързо и лесно. Друго ключово предимство е, че A1 Xplore TV предлага персонализирани препоръки според предпочитанията на зрителя. Така с течение на времето платформата извежда на преден план съдържание, съобразено с вкусовете на абонатите и улеснява техния избор.

Новото портфолио за телевизия и фиксиран интернет, което А1 стартира на 1 юни тази година, предоставя множество иновации и подобрения и максимална гъвкавост на потребителите. Клиентите могат да активират ТВ или интернет услуга на втори адрес, без да се налага обвързване със срочен абонамент.