Оръжие за 177 млн. евро сме изнесли от началото на 2022 г.

Това съобщиха от Министерството на индустрията на изложението за отбранителни продукти и услуги "Хемус 2022"

Новини
16:08 - 01 Юни 2022
2325
Оръжие за 177 млн. евро сме изнесли от началото на 2022 г.

България е осъществила оръжеен износ за 177 милиона евро от началото на годината. За този период са издадени разрешителни за 504 милиона евро.

Това е съобщил началникът на кабинета на икономическия министър Калоян Методиев на 15-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022“, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.

Тази година изложението „Хемус“ се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. Главното внимание на изложителите е насочено към възможностите за участие в модернизацията на Българската армия.

В рамките на форума ще се проведат международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, заседание на Индустриалния форум, както и демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“.

Международното изложение „Хемус 2022“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация „Хемус - 95“.