Орлин Горанов и Митко Павлов с нови предавания в БНТ

Актуални новини
08:40 - 22 Август 2020
3944
Орлин Горанов и Митко Павлов с нови предавания в БНТ

Орлин Горанов и Митко Павлов ще водят нови предавания в БНТ. Това предвижда новата програмна схема на телевизията от 8-ми септември. 

В програмата се включват и нови формати за международни новини и предаване за регионите в страната.

Планирани са също нови слотове за филми и сериали. Част от предаванията са обновени, а други ще се показват в различни часове.

Предаването "Вяра и общество" остава в програмната схема.

"Новата програмна схема е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на БНТ, твърдят в прессъобщение от обществената телевизия. Заимстван е и опитът в програмирането на обществените телевизии в някои от най-големите пазари в Европа. 

"От есента ще засилим собственото съдържание, разчитайки основно на опита на колегите новинари, както и на нашите кореспонденти и регионални центрове", казва генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, визирайки новите предавания за международна и регионална политика.

"Последният печели" е "забавно-познавателно семейно киуз шоу", обясняват от БНТ. То ще се излъчва от понеделник до петък от 19:00 до 20:00 часа с водещ Орлин Горанов.

В събота от 21:00 ч ще се излъчва развлекателната продукция „Събота вечер с Митко Павлов“. 

Всеки делничен ден от 17:00 ч., в предаването „България на живо“, ще се показват акценти от програмата на локалните телевизионни центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.

„Светът и ние“ е ново предаване на БНТ за информация, коментар и анализ на международната политика. Ще се излъчва по БНТ 1 всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 часа. Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър ще са лицата му.

Български и световни звезди от различни сфери на живота ще споделят преживяванията, опита си и своите постижения в „БНТ представя“ всяка събота от 17:30 до 18:30 часа.

В делничните дни БНТ 1 оформя три часови пояса за сериали. От понеделник до петък от 14:00 до 14:45 ч. ще се излъчва семеен филм, последван от детски блок, а от 22:00 ч. ще започва късен сериал. От 17 септември ще започне „Бригада“.

Всяка събота от 14:00 до 15:30 ч. ще се излъчва романтичен сериал, а в неделя от 14:00 до 16:30 ч. ще е времето за детски, семейни, приключенски и документални филми.