Орлин Горанов: Не мога да правя онлайн концерти

Певецът пусна две нови песни по време на карантината - "Тунел от самота" и "Дали"

Култура
11:45 - 04 Май 2020
3436
Орлин Горанов: Не мога да правя онлайн концерти

„Когато има права има и задължения. Аз усещам, че напоследък говорим само за правата си“. Така големият певец и артист Орлин Горанов коментира спазването на противоепидемичните мерки у нас пред БНТ. Това изпитание е на само физическо, но и психическо убеден е той, но остава оптимист: „Няма страшно и това ще мине!“.

Именно като резултат от оптимизма му, в последните два месеца, в които цялото изкуство е под карантина, той пусна две чисто нови свои песни – „Тунел от самота“ и само преди дни „Дали?“. Горанов разкри, че „Тунел от самота“ съвсем не е нова песен, а е стояла в чекмеджето му повече от година и половина. През това време той така и не намерил настроението и порива да я запише. Но дни преди да бъде обявено извънредното положение почувствал подтик и влязъл в студио. Песента излезе в точния момент, с много актуално послание за изолацията, в която се налага да живеем. Може би всички сме в тунел от самота в момента и от нас колко ще бъде дълъг тунела
заяви певецът.

За „Дали?“ пък разкри, че до последно не знаел как ще изглежда клипът към песента, който е продуциран от Игор Марковски. Оставил се да бъде изненадан. Видеото е заснето от 16 от най-добрите ни актьори от всички поколения.

Под карантина Орлин Горанов работи и по много бъдещи проекти, които го очакват в началото на следващия сезон. „Аз съм човек, който не стои на едно място.

Ние артистите сме като прах на тъпан както се казва - не обичаме да стоим вкъщи обичаме да пътуваме и да се срещаме с хора“, допълва певецът и е категоричен, че скоро би предприел пътуване, взимайки всички предпазни средства. „Пък и на тази корона ще й дойде краят“, оптимист е той. Не запълва времето си у дома обаче с концерти онлайн.

„Защото няма как. Концертът е, когато пред сцената има публика. Нашата работа е с обратна връзка, тя е енергия, която се върти. Ако я няма публиката и ние сме излишни. Работата на артиста е да има жив контакт с публиката“, категоричен е един от най-обичаните изпълнители у нас. Но липсата на изяви в момента не го притеснява, защото „изкуството е дълго бягане“.

„Времето и публиката са нашия критерии“, убеден е Горанов, който скромно заяви, че не може дори да нарече себе си творец, защото нито пише музика, нито може да твори текстове. „Аз съм само проводник на едни идеи“, казва певецът.