Орлин Горанов - водещ на “Последният печели”

Предаването тръгва по БНТ от есента

Новини
19:55 - 21 Август 2020
14174
Орлин Горанов - водещ на “Последният печели”

Обичаният певец Орлин Горанов става телевизионен водещ. Той ще е лицето на семейната игра на БНТ “Последният печели”, която тръгва от есента. То ще се излъчва от понеделник до петък от 19 ч. до 20 ч., час преди централната емисия “По света и у нас”.

Обществената телевизия пуска още едно развлекателно предаване в есенната си програмна схема - “Събота вечер с Митко Павлов”, което ще върви всяка събота от 21 ч.

Сутрешният блок ще започва в 6 часа, а “100% будни” и “Култура.бг” сменят местата си. От новия сезон, веднага след новините в 9 ч ще започва предиобедното лайфстайл предаване “100% Будни”, а в 11 ч - “Култура.бг”.

Новините на турски език ще вървят всеки делник от 12,30 ч. Кулинарното шоу “Бързо, лесно, вкусно” от есента ще с начален час 16 с водещ Ути Бъчваров.

Регионалните новини, които са важни за хората от цялата страна, са причина в ефира на БНТ 1 всеки делничен ден от 17 ч да тръгне предаването “България на живо”.

Друго издание - “Светът и ние”, ще е за информация, коментар и анализ на международната политика. То ще се излъчва всеки делничен ден от 16,40 до 17 часа по БНТ 1. Негови водещи ще са Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър.

Български и световни звезди от различни сфери на живота ще разказват за преживяванията си, опита си и своите постижения в “БНТ представя” всяка събота от 17,30 до 18,30 часа.

Две предавания от ефира на БНТ 2 преминават в програмната схема на БНТ 1 - младежкото “Музика, музика” и “БГ версия”, в което изпълнители ще изненадват зрителите със своите хитове в нови акустични и неочаквани версии.
БНТ стартира новата си програмна схема от 8 септември. Тя е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на медията.

"Това беше огромно предизвикателство, защото БНТ е обществена телевизия и трябва да предлага съдържание за всички обществени групи, да включва предавания за образование, култура, религия, документални поредици и др. Същевременно търсенето е в посока на развлекателни предавания, които изискват значителни ресурси, с какъвто обществената телевизия не разполага", казва генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„От есента ще засилим собственото съдържание, разчитайки основно на опита на колегите новинари, както и на нашите кореспонденти и регионални центрове. Правим две нови предавания: най-важното от международната политика и повече акценти от живота и случващото се в регионите на България. Добавяме две нови развлекателни продукции в програмата. Семейна тв игра за знания "Последният печели" с водещ Орлин Горанов, която ще се излъчва всеки делничен ден, и съботно вечерно предаване с Митко Павлов. От много време БНТ има нужда от нови
формати, които да привличат и по-младата аудитория в ефира на телевизията, като същевременно запазваме утвърдените такива и правим ясно обособени времеви пояси на съдържанието“, допълва Кошлуков.