Орлин Х 2 за "Завръщане 2" (ВИДЕО)

Горанов и Павлов извисиха гласове за новата версия на оригиналното парче от 1983 г. специално за филма на Ники Илиев

Култура
22:13 - 04 Февруари 2022
6879
Орлин Х 2 за "Завръщане 2" (ВИДЕО)

Двама от най-популярните български певци - Орлин Горанов и Орлин Павлов, за първи път направиха общ дует. Те изпълняват съвременна версия на песента на Горанов от 1983 г. “Да започнем отначало”. Песента е официален саундтарк към филма на Ники Илиев „Завръщане 2“, който излиза на екран навръх Деня на влюбените - 14 февруари. Премиерата в музикалните платформи на клипа към обичаната песен пък е на 4 февруари вечерта. 

"Ето го и него! Видеото към любимата "Да започнем отначало", която имах честта да изпея заедно с Големия Орлин Горанов, по музика на Александър Бразицов и текст на Михаил Белчев в нов аранжимент на Иван Тишев, с помощта на супер музикантите Милен Кукошаров и Мирослав Иванов, специално създаден за "Завръщане 2"! Толкова съм щастлив!", написа в социалните мрежи Орлин Павлов.

“Ники Илиев преди два месеца ми каза: “Искам яко парче за “Завръщане 2”. “Да започнем отначало” е велика песен, можеш ли да я изпееш с Горанов?” Онемях, защото съм мечтал да пея в дует с него толкова много и никога не събрах смелост да му споделя!”, разказа певецът и актьор.

В търсене на саундтрак за новия си филм, режисьорът Ники Илиев попада на въпросното старо парче на Орлин Горанов и го моли да я презапишат заедно с Орлин Павлов. Зад новия аранжимент стои водещият на "Гласът на България" Иван Тишев.

"Безкрайно съм благодарен на Орлин Павлов и Орлин Горанов за това, че се съгласиха да направят този дует. Идея, която ми дойде, докато разхождах кучето. Обадих се, и двамата откликнаха мигновенно. Благодаря на Михаил Белчев за невероятния текст, на Соня Бръзицова за правата за музиката и на Иван Тишев за жестокия аранжимент", написа от своя страна Ники Илиев във фейсбук. 

"За мен е чест, че Орлин Горанов се нави да направим нов вариант на страхотната му песен и на Орлин Павлов за ентусиазма и жестокото изпълнение", сподели още режисьорът.