Орлов мост остава блокиран до сутринта?

Протестиращите срещу Гешев отказват да си тръгнат

Актуални новини
19:57 - 24 Октомври 2019 (обновена)
4782
Орлов мост остава блокиран до сутринта?

Орлов мост вероятно ще остане блокиран до сутринта от протестиращите срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Това предаде репортер на Lupa.bg от мястото на събитието. В момента има около 400 души на протеста срещу Гешев, като непрекъснато прииждат още хора. „Ще стоим до сутринта”, зарече се млада протестираща, представила се като Мария.

Някои предполагат, че протестиращите искат да провокират полицията. Част от тях се държат агресивно с представителите на реда. Не се пропускат лични автомобили и автобуси. Около 19 часа протестиращите пропуснали единствено да мине линейка с включени сирени.

Във фейсбук текат спорове дали блокадата ще вдигне процентите на кандидат кмета на София от „Демократична България" Борислав Игнатов, който е много активен там. Игнатов е на място и надъхва множеството, а привържениците му раздават агитационни материали – плакати и брошури.

Малко преди да приключи гласуването на кандидатурата на Иван Гешев към блокадата на Орлов мост заприиждаха хора с велосипеди. Множеството скандира ожесточено "Оставка".

Блокадата на възловото за столицата кръстовище предизвика километрично задръстване на бул. "Цариградско шосе", който е изходът от столицата към магистрала "Тракия". Градският транспорт в тази част на София остава изключително затруднен.

Ген. Атанас Атанасов също е на блокадата на Орлов мост. Част от протестиращите са си сложили и пластмасови масички, на които са оставили напитки и храна, както е видно от фотоса