Ортопедът, точил НОИ с фалшиви болнични, аут от лекарската комисия

Д-р Георги Кръстев сам напуснал, но въпреки това прокуратурата иска медикът да бъде отстранен от длъжност

Актуални новини
11:54 - 28 Август 2020
1845
Ортопедът, точил НОИ с фалшиви болнични, аут от лекарската комисия

Ортопедът д-р Георги Кръстев, обвинен, че е източвал НОИ с фалшиви болнични, сам е подал молба за напускане на лекарската комисия в ДКЦ-1. "Искането ми е одобрено от директора на РЗИ и от 27 има решение. Аз не съм член на тази лекарска комисия от вчера". Това каза днес пред съда медикът. Районният съд в Пловдив решава дали да бъде отстранен от длъжност д-р Георги Кръстев - член и председател на Лекарската консултативна комисия по ортопедия в „Диагностично – Консултативен Център 1“.

Адвокатът му Гено Василев посочи, че подобна стъпка от прокуратурата - искането за отстраняване от длъжност, е безпредметнa, тъй като Кръстев сам е пожелал да се оттегли, и то за да не влияе на реномето на комисията.

Прокурор Димитър Пехливанов настоя съдът да вземе решение за отстраняване на известния лекар, за да не повлияе на колеги и свидетели. Освен това той посочи, че е редно другите членове на комисията да последват примера на Кръстев и също да се оттеглят доброволно, тъй като са част от "извращаването на лекарската комисия и на лекарската професия".

Адв. Гено Василев подчерта, че д-р Кръстев няма никакво намерение да се връща на работа в която и да е лекарска комисия.

Медикът бе арестуван като организатор на схема с фалшиви болнични. В нея участвал и бизнесменът Стефан Грозев, собственик на харманлийската фирма “Джи Еф Ти - България”. Измамната схема действала три години, като благодарение на нея са източени над 130 000 лв. от НОИ.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратурата.