Осъдиха българка в Лондон, представяла се за лекар

Новини
09:32 - 16 Октомври 2024
3324
Осъдиха българка в Лондон, представяла се за лекар

Българка беше осъдена на едногодишна пробация в Англия и забрана да посещава здравни заведения в страната, след като се представи за лекар, без да има медицинско образование, съобщи британският в. "Сън".

19-годишната Кремена Здравкова дори се опитала да лекува пациент в лондонска болница и то в присъствието на двама полицаи, които го докарали.

За щастие няма пострадали от действията на българката, което е повлияло на решението на съдията да ѝ даде толкова леко наказание. Мнимата лекарка пристигнала съвсем наскоро във Великобритания. Защитата ѝ изтъкна, тъй като се омъжила на 14-годишна възраст, раждайки близнаци - жената не успяла да продължи образованието си.

Тя имала мечта през целия си живот да стане лекар, твърдят адвокатите ѝ. Заради ранната си женитба обаче не е успяла да реализира желанието си. А липсата на образование ѝ е попречила да прецени риска от това, което е направила. Сънародничката ни се е отнасяла грижовно към пациента и е успяла да му инжектира вещество, което и до момента не е идентифицирано от полицията.

Младата жена е излежала 35 дни в следствения арест, преди произнасянето на присъдата.